Gympa

Här möts musik och rörelse och blir en fantastisk träningsform.

Gerdahallen har gympa i Lund för både stora och små.

Att Gympan på Gerdahallen genom alla tider och trender behåller sin starka dragningskraft, beror på att den är en så allsidig träningsform och att den har några mycket starka ledmotiv! I varje pass inriktar vi oss på styrka, kondition, smidighet, rörlighet, koordination och avspänning för att ge kroppen en utmaning och anstängning på alla plan. Dessa kvaliteter tränas enligt lustprincipen, dvs det skall vara enkelt, roligt och behagligt att röra sig.

Vi lägger stor vikt vid att variera arbetet så att tunga och lätta, stora och små, låga och höga övningar avlöser varandra; när vi jobbat med en muskelgrupp, låter vi de motsatta musklerna jobba i nästa övning. På det viset undviker vi i möjligaste mån mjölksyrabildning och kan träna ändamålsenligt och effektivt, utan att det blir onödigt belastande. En övning skall inte ta – den skall ge!

efter den andra gången. Att låsa upp spärren kostar 95 kr.

  • Om du bokat in dig på ett pass och kommer senare än 5 minuter innan passet så släpps din biljett som drop-in. Du måste då ta en drop-in biljett för att gå på passet.

Måste jag boka mig på pass?

Nej, du har möjlighet att checka in i någon av våra biljettstationer tidigast två timmar innan passets start fram tills dess att passet börjar. Vill du vara garanterad en plats på passet, måste du dock boka.

  1. Gå till schemasidan uppe i menyn.
  2. Klicka på BOKA under Gruppträningsschema.
  3. Välj önskat pass och klicka på Boka längst ut till höger.
  4. Du loggar nu in med dina personliga inloggningsuppgifter (mer information om detta under inloggning).
  5. Bokningen är nu genomförd och en bekräftelse på bokningen skrivs ovanför schemat.

Kan jag gästboka?

Om du inte har ett kort på Gerdahallen kan du ändå boka dig som gäst på ett pass. Förhandsregistering kan göras via hemsidan och kundservice kan boka in dig på önskat pass. Vi behöver då ditt namn och personnummer och i övrigt gäller samma regler som för övrig passbokning.

Familjegympa

FamiljeGympa  (2-5 ÅR)

För barn och deras föräldrar. Gympa i Lund sker på barnens villkor och de vuxna finns med för att hjälpa och stötta. Uppvärmning och ”redskapsstationer” till musik som barnen känner igen. FamiljeGympa är anpassad för barn i åldrarna 2-5 år.

Hinderbana (6-11ÅR)

Träningspass som vänder sig till barn 6-11 år och deras föräldrar där de kan träna tillsammans. Uppvärmning, hinderbana och cirkelträning som är anppassat både till barn och föräldrar.

Lågintensiv

LättGympaCirkel

Mycket lågintensiv gympa som är helt inriktad på rehabilitering i samband med skada eller sjukdom. En gympauppvärmning följs av cirkelträning med styrketräning på olika stationer. Passet leds av Gerdahallens leg. sjukgymnaster och/eller fyss-samordnare

GympaCirkel 1

Ett enkelt och allsidigt pass på lågintensiv nivå. Efter inledande gympa, där även styrketräning med stång ingår, följer cirkelträning med olika redskap. Innehåller löpning, men gång och cykling finns som alternativ.

Gympa 1

Lågintensiv allsidig gympa utan svikthopp. Lämplig för dig som vill träna i lugnt men effektivt tempo, ibland har problem med rygg eller nacke eller vill komma igång efter skada eller sjukdom. Vi koncentrerar oss på styrketräning och kroppskännedom. Löpning kan förekomma i 55-minuterspassen.

GympaStång 1

Lågintensiv allsidig gympa utan svikthopp. Lämplig för dig som vill träna i lugnt men effektivt tempo, ibland har problem med rygg eller nacke eller vill komma igång efter skada eller sjukdom. Vi koncentrerar oss på styrketräning och kroppskännedom. Styrketräning med stång ingår. Löpning kan förekomma i 55-minuterspassen.

Medelintensiv

GympaStång 2

Det här är Gerdahallens behagliga medelpass, lagom ansträngande för de allra flesta. Här får du optimal hälsoträning och du kan hålla dig till ditt eget tempo. Som i alla våra gympapass tränas styrka, kondition, koordination, smidig- och rörlighet. Skivstång används i en del av de styrketränande momenten.

Högintensiv

CardioCross 55 eller 60 minuter

Högintensivt, utmanande och roligt pass med fokus på styrke- och konditionsträning där varierad stationsträning ingår. CardioCross inleds med en rejäl och allsidig uppvärmning. Under stationsträningen används olika redskap (exv. skivstång, kettlebell, pilatesboll, viktplattor, stepbräda). Upplägget och övningarna av stationerna byts ut och varieras varje månad.

BAT 45 minuter

BAT (Best Allround Training) är ett högintensivt och träningseffektivt pass där skivstång och stepbräda används. Fokus ligger framför allt på kondition och styrka, men även rörlighet och stabilitet tränas. Passet är utmanande och roligt där musiken är mycket medryckande och ger energi.

På språng? Boka via Gerdahallens app

Reservera din plats på något av våra 30,45 eller 60 minuters glädjepass på ett enkelt, snabbt och personligt sätt direkt i mobilen.

Vår app är tillgänglig på Google Play och i App Store.