Gruppträning

Ha kul & träna tillsammans

Här finns massvis av inspirerande träningsformer för dig som tycker det är roligare att träna tillsammans och i grupp. Med en peppande instruktör, glad musik och gruppträning i Lund blir det roligare att nå dina mål.

  • Öppet dygnet runt
  • Förstklassig utrustning
  • Personliga tränare
  • Inspirerande miljö
  • Träningsglädje
Path 7 Köp kort

Vår gruppträning i Lund

Afro

AfroPowerDance® är inspirerad av olika afrikanska danser i sitt grundade och naturliga rörelsemönster. Det är ett danspass som är kraftfullt och frigörande med enkel koreografi. Du som går på AfroPowerDance® får all glädje som dansen ger utan att träningseffekten går förlorad. Stora, fria och kraftfulla rörelser med låg tyngdpunkt i många repetitioner ger en skön känsla och tuff träning.

BAT

BAT (Best Allround Training) är ett högintensivt och träningseffektivt pass där skivstång och stepbräda används. Fokus ligger framför allt på kondition och styrka, men även rörlighet och stabilitet tränas. Passet är utmanande med medryckande musik som ger energi!

 

Bodycombat

Bodycombat® är ett pass med massor av kraft och energi! Med tekniker från karate, taekwondo, capoeira, boxning och muay thai, utmanar du din kondition och fysik. Musiken, rörelsekombinationerna och gruppen ger dig en kraftfull verklighetsflykt – du lever dig in i passet och blir en actionhjälte för en timme.

Bodypump®

Bodypump® är styrketräning i grupp till musik som utmanar och gör dig stark och uthållig. Passet är enkelt och effektivt, och vi jobbar med skivstång, viktplattor och stepbrädor. Passet är perfekt för både kvinnor och män som vill träna igenom hela kroppen på en timme. Du bestämmer själv vikterna och hur jobbigt du vill att det ska bli, därför passar Bodypump® både unga och gamla, otränade och vältränade.

Booty

Ett 30 minuters pass med fokus på lår och säte. Förutom att forma dessa muskler kommer du utveckla styrka för att kunna lyfta tyngre och vara mer uthållig på andra pass samt i övningar som knäböj och marklyft. Allt till peppande musik med lätta övningar där alla kan vara med oavsett nivå! Redskap som används är miniband och bräda.

CardioCross

CardioCross är ett högintensivt utmanande pass med fokus på styrke- och konditionsträning där varierad stationsträning ingår. CardioCross inleds med en rejäl och allsidig uppvärmning. Under stationsträningen (som kan vara antingen på stället eller med förflyttning runt i salen) används olika redskap exv. skivstång, kettlebell, battle rope, bulgarian bag, TRX-band, medicinboll, pilatesboll, viktplatta, ribbstol mm. Upplägget och övningarna av stationerna byts ut och varieras varje månad.

Core

Core är en träningsform som främst bygger på bålträning vilket inkluderar mage, rygg, skuldror och säte. Arbete sker i olika utgångspositioner med successiva stegringar med egna kroppen som vikt eller med olika redskap som viktplatta och pinnar. Övningarna utförs i dynamiska och statiska varianter.

Dance Aerobic

Dansinspirerad, allsidig träning för dig som gillar att sätta ihop olika grundsteg till en kombination, som successivt utvecklas. Om du är nybörjare rekommenderar vi att du börjar med att gå på AerobicDance2. På  AerobicDance3 förutsätts det att du kan grundstegen så att du kan hänga med i koreografin. Både hopp och snurrar kan förekomma och tempot kan bitvis vara ganska högt.

Functional

Functional är atletisk och effektiv träning där styrka, stabilitet och uthållighet tränas med hjälp av stepbräda och viktplattor. Även pulshöjande och ibland explosiva moment ingår. Samarbetet mellan olika kroppsdelar, muskler och rörelseriktningar ger träning i kroppens alla dimensioner. Rörelserna är baserade på kroppens tre olika rörelseplan framåt/bakåt, sidled och rotation.

GoCrazy

Ett kort intensivt pass i liten grupp. Med redskap som kettlebells, TRX, släde, hoppboxar, roddmaskiner, hantlar, pilatesbollar med mera tränar vi styrka, explosivitet, uthållighet och teknik. OBS! Kom uppvärmd till passet.

GoMad

GoMad är ett intensivt pass i en liten grupp där friviktsträning står i centrum. Vi använder redskap som skivstång, vikter och kettlebells för att träna styrka, explosivitet, uthållighet och teknik.

Gympa

Gympa är en mycket allsidig träningsform som passar de flesta. I varje pass ingår styrka, kondition, smidighet, rörlighet, koordination och avspänning för att ge kroppen en utmaning och ansträngning på alla plan. Dessa kvaliteter tränas enligt lustprincipen, dvs det skall vara enkelt, roligt och behagligt att röra sig.

Stor vikt läggs vid att variera arbetet i så stor utsträckning som möjligt. För att träningen ska bli så ändamålsenlig och effektiv som möjligt varieras arbetande muskelgrupp. På det viset undviks i möjligaste mån mjölksyrabildning utan att det blir onödigt belastande. En övning skall inte ta – den skall ge!

HIT

Passupplägget på HIT (högintensiv träning) kan se lite olika ut från gång till gång, men principen är alltid densamma. Ca 5-10 minuters uppvärmning, jobba maximalt 20-45 sekunder per övning och ”vila aktivt” mellan övningarna. Passet avslutas med nedvarvning/stretching. Du jobbar på efter egen förmåga och intensitet. I många övningar visas en stegring av övningen för den mycket vältränade motionären.

LES MILLS CORE®

Les MIlls Core är ett perfekt pass för att få en vältränad mag- och ryggmuskulatur. Genom dynamisk träning med hjälp av gummiband och lätta vikter för mage, säte och rygg kommer detta pass få dig att känna dig starkare i vardagen.

Outdoor running

Passen är ca 70-80 min långa beroende hur passen är upplagda. På tisdagspasset tränar vi för att nå ditt personliga mål inför Lundaloppet eller något annat lopp på en mil. Passet på torsdagar har som inriktning att förbättra dig som löpare generellt. 

Pilates

Pilates är en dynamisk gruppträningsform som utförs på matta med ett aktivt flöde och fokus på god kvalité i varje rörelse. Pilates handlar mycket om koncentration, fokus och att vara uppmärksam på vad du gör. Centrering och stabilisering är kärnpunkten i Pilates, där du bygger upp en stark mittpunkt. Pilates är en funktionell träning där du aktivierar flera muskelgrupper i en och samma övning.

SomaMove®

SomaMove® är träning som är atletisk men ändå mjuk. Du arbetar bara med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där du både tränar styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans. Vi jobbar på matta och är barfota.

Spinning

Spinning är en enkel och effektiv träningsform som ger stora möjligheter till individuell anpassning.

Spinning tränar främst konditionen, då de stora muskelgrupperna i benen är engagerade, vilket ställer krav på hjärta, lungor och blodomlopp. 

Virtuell spinning – Les Mills

De virtuella passen RPM, Sprint och The Trip körs i gång automatiskt i salen mellan de ledarledda passen och du kan komma och gå som du vill. Du kan t.ex. värma upp inför gympasset eller köra ett långt distanspass.

Step & StepDance

Step
Konditionsträning på steplåda med olika stegkombinationer till inspirerande musik. Ibland lägger instruktören in en styrkedel i slutet av klassen. Då används både vikter och din egen kroppsvikt som redskap.

StepDance

Passar dig som har tränat step tidigare. Stegkombinationerna är mer avancerade och inspirerade av olika dansstilar. Både hopp och snurrar kan förekomma och tempot kan bitvis vara ganska högt. Koreografin byggs upp stegvis och metodiskt i olika moment för att göra det lättare att följa med.

Tabatacirkel

Tabata = 20 sekunders maxansträngning följt av 10 sekunders vila. Detta repeteras åtta gånger, vilket blir totalt 4 minuter och där har du genomfört en Tabata. Klasserna kan här variera från gång till gång med olika övningar. Alla kan vara med och köra i sitt tempo!

Yoga

Gerdahallens Yoga välkomnar dig en trappa upp. Här hittar du en lugn lounge och makalöst vacker STUDIO som erbjuder dig möjligheter att öka styrka, rörlighet, smidighet, balans och kroppskännedom. Närvaron är total och andningen står alltid i fokus. Gerdahallen har ett enormt yogautbud med allt från PowerYoga i olika nivåer till YinYoga, RyggYoga och GravidYoga.

Zumba

Zumba är dansbaserad gruppträning som utförs till huvudsakligen till latinamerikansk musik och världsmusik, med inslag av latinsk pop och internationella radiohitlåtar. Vi använder oss av enkla grundsteg i varje rytm som kombineras till en danskoreografi varvad av snabba- och lugnare rytmer för att erhålla en typ av konditions- och intervallträning. Passar alla oavsett ålder och erfarenhet.

Kickstarta din träningsresa!

Investera i dig själv – köp träningskort
eller PT-timmar

På Gerdahallen vill vi ge dig alla förutsättningar att lyckas i din träning så att du kan må bra och bli ännu starkare –  så gör oss sällskap och häng med på ditt livs träningsresa. Vi hjälper dig oavsett träningsbakgrund och förmedlar träningskvalité, glädje och gemenskap på ett enkelt och inspirerande sätt. Gymmet är nyrenoverat & öppet dygnet runt.

Vi hälsar dig varmt välkommen till härlig träning här på Gerdahallen!

Path 7 Köp kort

Vi på Gerdahallen

Här hittar du kontaktuppgifter till Gerdahallens personal som ansvarar för gruppträningen.

Nadia Haffajee-Krysell

Leg. Sjukgymnast, Gruppträningskoordinator Seniorverksamhet, Pilates & Core

Anna Lindh

Gruppträningskoordinator DanceAerobic/Step, Poweryoga, Zumba, HIIT, Kettlebell & Afro

Ann-Charlotte Roos

Gruppträningskoordinator Spinning, Box, BodyPump & BodyCombat

Helene Tånnander

Gruppträningskoordinator Gympa, Functional & TRX

På språng? Boka via Gerdahallens app

Reservera din plats på något av våra 30,45 eller 60 minuters glädjepass på ett enkelt, snabbt och personligt sätt direkt i mobilen.

Nu tillgänglig på Google Play och i App Store