Vi har Lunds största utbud av gruppträning

TRÄNA TILLSAMMANS OCH HA KUL PÅ VÅRA PASS

Hos oss på Gerdahallen i Lund finns massor av inspirerande pass för dig som tycker om att träna tillsammans i grupp. Med en peppande instruktör, effektiva övningar och glad musik blir det roligare att nå dina mål.

  • Öppet dygnet runt
  • Förstklassig utrustning
  • Personliga tränare
  • Inspirerande miljö
  • Träningsglädje
Path 7 Börja träna!

Vår gruppträning i Lund

Afro

AfroPowerDance ® är inspirerat av olika afrikanska danser. Passet har en enkel koreografi och är fullt av rörelseglädje. Stora, fria och kraftfulla rörelser med låg tyngdpunkt ger dig tuff träning och en skön känsla i hela kroppen.

BAT

BAT (Best Allround Training) är ett högintensivt och effektivt pass med skivstång och stepbräda. Fokus ligger framför allt på kondition och styrka, men även rörlighet och koordination. Gör dig redo för en skön utmaning till medryckande musik!

 

Bodycombat®

Bodycombat ® är ett pass med massor av kraft och energi! Med tekniker från karate, taekwondo, capoeira, boxning och muay thai utmanar du din kondition och fysik. Musiken och rörelserna ger dig och dina träningsvänner en kraftfull verklighetsflykt där ni får vara actionhjältar under en timme.

Bodypump®

Bodypump ® utmanar din styrka och uthållighet till peppande musik. Vi gör enkla och effektiva övningar med hjälp av skivstång, viktplattor och stepbrädor. Passet är perfekt för alla som vill träna igenom hela kroppen på en timme. Du bestämmer själv hur hårt du vill träna genom att justera vikterna.

Booty

Booty är ett 30 minuter långt pass med fokus på lår och säte. Du formar och stärker dessa muskler så att du kan lyfta ännu tyngre i övningar som knäböj och marklyft. Vi gör enkla övningar med miniband, matta och stepbräda till peppig musik. Du väljer miniband med ett motstånd som passar dig.

CardioCross

CardioCross är ett högintensivt, utmanande pass med varierad stationsträning. Vi börjar med en rejäl och allsidig uppvärmning. Under stationsträningen använder vi olika redskap såsom skivstång, bulgarian bag, TRX-band och ribbstol. Instruktören byter ut övningarna varje månad.

Core

Core hjälper dig att stärka mage, rygg, skuldror och säte. Vi arbetar med den egna kroppen som vikt, ibland tillsammans med olika redskap som viktplatta och pinnar. Instruktören stegrar övningarna efter hand så att du kan hitta rätt svårighetsgrad för just dig.

Dance Aerobic

DanceAerobic är allsidig träning för dig som gillar att kombinera grundsteg så att en dans växer fram. Om du är nybörjare rekommenderar vi att du börjar med DanceAerobic 1 eller 2. På DanceAerobic 3 behöver du redan kunna grundstegen för att hänga med när vi både hoppar och snurrar i ett ganska högt tempo.

DansKoreografi & DansTeknik

DansKoreografi är ett pass där vi på 55 minuter skapar ett shownummer till en låt. Stilarna varierar från musikal till modern dans. Passet är perfekt för alla som älskar att dansa. Gå gärna på ett DanceAerobic-pass först för att repetera grundstegen inom aerobics.

DansTeknik kräver inga förkunskaper. Vi dansar den sortens dans man ofta ser på scen, såsom jazz och nutida dans. Du får prova olika dansövningar och grundläggande tekniker till härlig, stiltypisk musik.

Functional

Functional är atletisk och effektiv träning där framför allt styrka för ben och bål tränas med hjälp av stepbräda och viktplattor. Även pulshöjande och explosiva moment samt stabilitet och uthållighet ingår. Samarbetet mellan olika kroppsdelar, muskler och rörelseriktningar ger träning i kroppens alla dimensioner. Rörelserna är baserade på kroppens tre olika rörelseplan: framåt/bakåt, sidled och rotation.

GoMad

GoMad är ett intensivt pass i liten grupp där friviktsträning står i centrum. Vi använder redskap som skivstång, vikter och kettlebells för att träna styrka, explosivitet, uthållighet och teknik.

Gympa

Gympa är en allsidig träningsform som passar de flesta. I varje pass ingår styrka, kondition, smidighet, rörlighet, koordination och avspänning för att ge kroppen en utmaning och ansträngning på alla plan. Vi växlar mellan olika övningar ofta för att undvika mjölksyra. Hela passet bygger på lustprincipen: det skall vara enkelt, roligt och behagligt att röra sig!

HIT

Passupplägget på HIT (högintensiv träning) kan se lite olika ut från gång till gång, men principen är alltid densamma. Vi börjar med 5–10 minuters uppvärmning och jobbar därefter maximalt 20–45 sekunder per övning. Mellan övningarna vilar vi aktivt. Du jobbar på efter egen förmåga och intensitet. Ledaren visar tyngre varianter om du vill utmana dig själv extra mycket. I slutet av passet varvar vi ner och stretchar tillsammans.

Kettlebell

Vårt kettlebellpass hjälper dig att utveckla rörlighet, balans och styrka, men även kondition och explosivitet. Det passar därför utmärkt för dig som vill komma i allmänt bra form. Kettlebellträning ger dig dessutom en bra grund för olympiska lyft och styrkelyft.

LES MILLS CORE®

Les Mills Core ® ger dig en vältränad mag-, sätes- och ryggmuskulatur. Vi tränar dynamiskt med gummiband och lätta vikter i takt till medryckande musik, så att du kan känna dig starkare i vardagen.

Outdoor running

Våra Outdoor Running-pass är cirka 70–80 minuter långa. På tisdagspasset jobbar du mot ditt personliga mål för ett lopp på 10 kilometer, till exempel Lundaloppet. Passet på torsdagar är upplagt för att förbättra dig som löpare generellt.

 

Pilates

I pilates tränar du med ett aktivt flöde och god kvalitet i varje rörelse. Du håller dig på din matta och använder ibland redskap såsom boll eller rulle. Alla övningar utgår från kroppens mittpunkt men involverar flera muskelgrupper. På så vis får du funktionell träning samtidigt som du förbättrar din kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga.

SeniorGym

SeniorGym är grupporganiserad styrketräning för de över 55 år.

SomaMove®

SomaMove ® är en atletisk men ändå mjuk träningsform. Du arbetar barfota med kroppen som motstånd och yogamattan som redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där du tränar såväl styrka som kondition, rörlighet, stabilitet och balans.

Spinning

Spinning är en enkel och effektiv träningsform på motionscykel. Du trampar i takt till motiverande musik och anpassar enkelt nivån till din dagsform. De stora muskelgrupperna i benen får arbeta hårt, vilket ställer krav på lungor och blodomlopp. Därför är spinning utmärkt konditionsträning.

Virtuell spinning – Les Mills

De virtuella passen RPM ®, Sprint ® och The Trip ® visas automatiskt i spinningsalen mellan de ledarledda passen. Du kan komma och gå som du vill – kanske tittar du in en stund för att värma upp till gympasset, kanske stannar du kvar för att träna intervaller eller distans.

Step & StepStyrka

Step är konditionsträning på steplåda med olika stegkombinationer till inspirerande musik. Ibland lägger instruktören in en styrkedel i slutet av passet. Då använder du både vikter och din egen kropp som redskap. Passet heter StepStyrka.

 

Stepdance

StepDance passar dig som har tränat Step tidigare. Stegkombinationerna är inspirerade av olika dansstilar och mer avancerade än de som ingår i vanlig Step. Både hopp och snurrar kan förekomma och tempot kan bitvis vara ganska högt.

Tabatacirkel

TabataCirkel är ett intervallpass där vi jobbar hårt i 20 sekunder och vilar i 10 sekunder. Åtta repetitioner av det bildar en så kallad tabata som varar i 4 minuter. Övningarna i varje tabata kan variera från gång till gång beroende på vad instruktören väljer. Oavsett passets upplägg får du alltid köra i ditt tempo – alla kan vara med på TabataCirkel!

Yoga

Gerdahallens Yoga välkomnar dig en trappa upp. Här hittar du en lugn lounge och en vacker studio där du får bygga upp styrka, rörlighet, smidighet, balans och kroppskännedom. Närvaron är total och andningen står alltid i fokus. Gerdahallen har ett enormt yogautbud med allt från PowerYoga i olika nivåer till YinYoga, RyggYoga, Restorative Yoga, Dance Your Asana och GravidYoga.

Zumba

I Zumba dansar vi till latinamerikansk musik och världsmusik, med inslag av latinsk pop och internationella radiohitlåtar. Vi kombinerar enkla grundsteg till en danskoreografi med både snabba och lugna rytmer. Resultatet blir en rolig intervallträning som passar alla åldrar och träningsnivåer.

Kickstarta din träningsresa!

Investera i dig själv – köp träningskort
eller PT-timmar

På Gerdahallen vill vi ge dig alla förutsättningar att lyckas i din träning så att du kan må bra och bli ännu starkare –  så gör oss sällskap och häng med på ditt livs träningsresa. Vi hjälper dig oavsett träningsbakgrund och förmedlar träningskvalité, glädje och gemenskap på ett enkelt och inspirerande sätt. Gymmet är nyrenoverat & öppet dygnet runt.

Vi hälsar dig varmt välkommen till härlig träning här på Gerdahallen!

Path 7 Köp kort

Vi på Gerdahallen

Här hittar du kontaktuppgifter till Gerdahallens personal som ansvarar för gruppträningen.

Nadia Haffajee-Krysell

Leg. Sjukgymnast, Gruppträningskoordinator Seniorverksamhet, Pilates & Core

Anna Lindh

Gruppträningskoordinator DanceAerobic/Step, Poweryoga, Zumba, HIIT, Kettlebell & Afro

Ann-Charlotte Roos

Gruppträningskoordinator Spinning, Box, BodyPump & BodyCombat

Helene Tånnander

Gruppträningskoordinator Gympa, Functional & TRX

På språng? Boka via Gerdahallens app

Reservera din plats på något av våra 30,45 eller 60 minuters glädjepass på ett enkelt, snabbt och personligt sätt direkt i mobilen.

Vår app är tillgänglig på Google Play och i App Store.