Gruppträning

Ha kul & träna tillsammans

Här finns massvis av inspirerande träningsformer för dig som tycker det är roligare att träna tillsammans och i grupp. Med en peppande instruktör, glad musik och gruppträning i Lund blir det roligare att nå dina mål.

 • Öppet dygnet runt
 • Förstklassig utrustning
 • Personliga tränare
 • Inspirerande miljö
 • Träningsglädje
Path 7 Köp kort

Vår gruppträning i Lund

Här hittat du vårt gruppträningsschema

Boka gruppträning

Afro

AfroPowerDance® är inspirerad av olika afrikanska danser i sitt grundade och naturliga rörelsemönster. Det är ett danspass som är kraftfullt och frigörande med enkel koreografi. Du som går på AfroPowerDance® får all glädje som dansen ger utan att träningseffekten går förlorad. Stora, fria och kraftfulla rörelser med låg tyngdpunkt i många repetitioner ger en skön känsla och tuff träning.

BAT

BAT (Best Allround Training) är ett högintensivt och träningseffektivt pass där skivstång och stepbräda används. Fokus ligger framför allt på kondition och styrka, men även rörlighet och stabilitet tränas. Passet är utmanande och roligt där musiken är mycket medryckande och ger energi.

Bodycombat

Bodycombat® är ett pass med massor av kraft och energi! Med tekniker från karate, taekwondo, capoeira, boxning och muay thai, utmanar du din kondition och fysik. Musiken, rörelsekombinationerna och gruppen ger dig en kraftfull verklighetsflykt – du lever dig in i passet och blir en actionhjälte för en timme.

Bodypump®

Bodypump® är styrketräning i grupp till musik som utmanar och gör dig stark och uthållig. Passet är enkelt och effektivt, och vi jobbar med skivstång, viktplattor och stepbrädor. Passet är perfekt för både kvinnor och män som vill träna igenom hela kroppen på en timme. Du bestämmer själv vikterna och hur jobbigt du vill att det ska bli, därför passar Bodypump® både unga och gamla, otränade och vältränade.

CardioCross

CardioCross är ett högintensivt, utmanande och roligt pass med fokus på styrke- och konditionsträning där varierad stationsträning ingår. CardioCross inleds med en rejäl och allsidig uppvärmning. Under stationsträningen (som kan vara antingen på stället eller med förflyttning runt i salen) används olika redskap exv. skivstång, kettlebell, battle rope, bulgarian bag, TRX-band, medicinboll, pilatesboll, viktplatta, ribbstol mm. Upplägget och övningarna av stationerna byts ut och varieras varje månad.

Core

Core är en träningsform som främst bygger på bålträning vilket inkluderar mage, rygg, skuldror och säte. Arbete sker i olika utgångspositioner med successiva stegringar med egna kroppen som vikt eller med olika redskap som viktplatta och pinnar. Övningarna utförs i dynamiska och statiska varianter.

Dance Aerobic

Dansinspirerad, allsidig träning för dig som gillar att sätta ihop olika grundsteg till en kombination, som successivt utvecklas. I DanceAerobic ingår styrketräning, ofta med järnstång eller gummislangar. Om du är nybörjare rekommenderar vi att du börjar med att gå på Baspass. På övriga pass förutsätts det att du kan alla grundsteg så att du kan hänga med i koreografin.

Functional

Functional är atletisk och effektiv träning där styrka, stabilitet och uthållighet tränas med hjälp av stepbräda och viktplattor. Även pulshöjande och ibland explosiva moment ingår. Samarbetet mellan olika kroppsdelar, muskler och rörelseriktningar ger träning i kroppens alla dimensioner. Rörelserna är baserade på kroppens tre olika rörelseplan framåt/bakåt, sidled och rotation.

GoMad

GoMad är ett intensivt pass i en liten grupp där friviktsträning står i centrum. Vi använder redskap som skivstång, vikter och kettlebells för att träna styrka, explosivitet, uthållighet och teknik. Bokning sker som vanligt till detta pass men kräver ett kort som har tillgång till gymmet.

Gympa

Gympa är en mycket allsidig träningsform som passar de flesta. I varje pass ingår styrka, kondition, smidighet, rörlighet, koordination och avspänning för att ge kroppen en utmaning och ansträngning på alla plan. Dessa kvaliteter tränas enligt lustprincipen, dvs det skall vara enkelt, roligt och behagligt att röra sig.

Stor vikt läggs vid att variera arbetet i så stor utsträckning som möjligt. För att träningen ska bli så ändamålsenlig och effektiv som möjligt varieras arbetande muskelgrupp. På det viset undviks i möjligaste mån mjölksyrabildning utan att det blir onödigt belastande. En övning skall inte ta – den skall ge!

HIT

Passupplägget på HIT (högintensiv träning) kan se lite olika ut från gång till gång, men principen är alltid densamma. Ca 5-10 minuters uppvärmning, jobba maximalt 20-45 sekunder per övning och ”vila aktivt” mellan övningarna. Passet avslutas med nedvarvning/stretching. Du jobbar på efter egen förmåga och intensitet. I många övningar visas en stegring av övningen för den mycket vältränade motionären.

Kettlebell

Kettlebellträning ger en varierad träning med inslag av allt från rörlighet, balans och styrka till cardio och explosivitet. Träningsformen är därmed utmärkt för dig som vill vara allroundtränad och i allmänt bra form. Kettlebellträning är även en bra grund för dig som vill lära dig rörlighet, teknik och styrka inför olympiska lyft och styrkelyft.

 

Den gör det dessutom möjligt att stärka upp svaga delar i kroppen. Svag del kan vara den icke dominanta kroppshalvan eller handgreppet. Tack vare redskapets utformning kan samtliga rörelser utföras med ”full range movement”.

LES MILLS CORE®

Les MIlls Core är ett perfekt pass för att få en vältränad mag- och ryggmuskulatur. Genom dynamisk träning med hjälp av gummiband och lätta vikter för mage, säte och rygg kommer detta pass få dig att känna dig starkare i vardagen.

Outdoor running

Passen är ca 70-80 min långa beroende hur passen är upplagda. På tisdagspasset tränar vi för att nå ditt personliga mål inför Lundaloppet eller något annat lopp på en mil. Passet på torsdagar har som inriktning att förbättra dig som löpare generellt. 

Pilates

Pilates är en dynamisk gruppträningsform som utförs på matta med ett aktivt flöde och fokus på god kvalité i varje rörelse. Pilates handlar mycket om koncentration, fokus och att vara uppmärksam på vad du gör. Centrering och stabilisering är kärnpunkten i Pilates, där du bygger upp en stark mittpunkt. Pilates är en funktionell träning där du aktivierar flera muskelgrupper i en och samma övning.

SomaMove®

SomaMove® är träning som är atletisk men ändå mjuk. Du arbetar bara med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där du både tränar styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans. Vi jobbar på matta och är barfota.

Spinning

Spinning är en enkel och effektiv träningsform som ger stora möjligheter till individuell anpassning.

Spinning tränar främst konditionen, då de stora muskelgrupperna i benen är engagerade, vilket ställer krav på hjärta, lungor och blodomlopp. 

Virtuell spinning – Les Mills

De virtuella passen RPM, Sprint och The Trip körs i gång automatiskt i salen mellan de ledarledda passen och du kan komma och gå som du vill. Du kan t.ex. värma upp inför gympasset eller köra ett långt distanspass.

Tabatacirkel

Tabata = 20 sekunders maxansträngning följt av 10 sekunders vila. Detta repeteras åtta gånger, vilket blir totalt 4 minuter och där har du genomfört en Tabata. Klasserna kan här variera från gång till gång med olika övningar. Alla kan vara med och köra i sitt tempo!

TRX

TRX (Total body Resistance eXercise) är funktionell och träningseffektiv träning där styrkan framför tränas i bål, men även i ben och armar, tränas. Kondition, stabilitet, balans och flexibilitet ingår också.

TRX-bandet, som är ett mycket slitstarkt band med två handtag, fästs i en bom eller ribbstol.

Den egna kroppstyngden används för att skapa motstånd och det finns möjlighet att justera motståndet efter egen förmåga och dagsform.

Övningsvalet är mycket varierat och programuppläggen är upplagda i olika intervaller.

Yoga

Gerdahallens Yoga välkomnar dig en trappa upp. Här hittar du en lugn lounge och makalöst vacker STUDIO som erbjuder dig möjligheter att öka styrka, rörlighet, smidighet, balans och kroppskännedom. Närvaron är total och andningen står alltid i fokus. Gerdahallen har ett enormt yogautbud med allt från PowerYoga i olika nivåer till YinYoga, YogaNidra och GravidYoga.

Zumba

Zumba är dansbaserad gruppträning som utförs till huvudsakligen till latinamerikansk musik och världsmusik, med inslag av latinsk pop och internationella radiohitlåtar. Vi använder oss av enkla grundsteg i varje rytm som kombineras till en danskoreografi varvad av snabba- och lugnare rytmer för att erhålla en typ av konditions- och intervallträning. Passar alla oavsett ålder och erfarenhet.

Kickstarta din träningsresa!

Investera i dig själv – köp träningskort
eller PT-timmar

På Gerdahallen vill vi ge dig alla förutsättningar att lyckas i din träning så att du kan må bra och bli ännu starkare –  så gör oss sällskap och häng med på ditt livs träningsresa. Vi hjälper dig oavsett träningsbakgrund och förmedlar träningskvalité, glädje och gemenskap på ett enkelt och inspirerande sätt. Gymmet är nyrenoverat & öppet dygnet runt.

Vi hälsar dig varmt välkommen till härlig träning här på Gerdahallen!

Path 7 Köp kort

Vanliga frågor

Det året du fyller 12 år får du träna utan vuxens sällskap på våra pass. I sällskap med utsedd vuxen person får du även träna i gymmet.

I gymmet får du träna utan vuxens sällskap från och med det år du fyller 15.

Endast vid mycket speciella fall sker återbetalning av kort. Kontakta kundservice vad som gäller just i ditt fall.

Du som medlem förväntas godkänna och följa våra medlemsvillkor.

Läs Gerdahallens villkor här: Medlemsvillkor

Månadskort Fast och Flex

RCP

Allmänt

Ett RCP (Recurring Card Payment) är en återkommande månadsbetalning som sker i förskott för kommande månad och dras från betalarens bankkort.

Genom signering av ett kortmedgivande till betalning via RCP medger betalaren att dragning får göras via angivet bankkort, på begäran av angiven betalningsmottagare (Gerdahallen) på viss dag (förfallodagen) via RCP. Betalaren ansvarar för att se till att kortuppgifterna är korrekta och uppdateras när kortet gått ut.

Information om betalning

Första betalningen görs alltid vid uppläggning av ett RCP-avtal och beloppet motsvarar det antal dagar som återstår till första möjliga dragning från betalarens bankkort. Beloppet varierar beroende på vilket datum som avtalet tecknas.

Tecknas avtalet före den 15:e i månaden betalar man för de dagar som återstår av månaden. Tecknas avtalet efter den 15:e i månaden betalar man för de dagar som återstår av månaden samt hela nästkommande månad.

Betalning sker i förskott, den 27:e varje månad, med början närmast möjliga betaldag efter medgivandets undertecknande.

Tre försök görs den närmaste bankdagen efter förfallodagen om täckning saknas på kontot på förfallodagen. Faktura skickas till betalaren angivna e-postadress vid misslyckad dragning. Träningskortet blir spärrat för inpassering tills betalning kommit Gerdahallen tillhanda.

Faktureringsavgift/påminnelseavgift tillkommer. Faktura som har förfallit skickas till inkasso efter två påminnelser.

Träningskortet avslutas om minst tre obetalda fakturor föreligger. En slutfaktura skickas om bindningstid kvarstår.

Månadsavgift

Månad Fast (bindningstid 12 månader) – Om kunden är berättigad till rabatterad månadsavgift, måste intyg uppvisas igen senast 30 dagar innan bindningstiden går ut. RCP med det rabatterade priset förlängs då till det datum som uppvisas. Annars övergår priset till ordinarie pris.

För att behålla det rabatterade priset åligger det kunden att uppvisa ett nytt intyg minst 10 dagar innan datumet för det innevarande intyget går ut.

Månad Flex – Om kunden är berättigad till rabatterad månadsavgift, måste intyg uppvisas igen senast 10 dagar innan datumet för intyget går ut. Annars övergår priset till ordinarie pris.

För att behålla det rabatterade priset åligger det kunden att uppvisa ett nytt intyg minst 10 dagar innan datumet för det innevarande intyget går ut.

Gerdahallen förbehåller sig rätten att göra prisändringar för träningskort under tiden som avtalet gäller, dock ej under bindningstiden. Information om prisändring lämnas via e-post minst 30 dagar före den träder i kraft.

Frysning

Frysning kan beviljas för minst en månad och längst sex månader mot uppvisande av läkarintyg eller studieintyg för studier utomlands/på annan ort. Ett träningskort kan frysas max två gånger. Under frysningsperioden dras inga månadsbetalningar, dessa återupptas när träningskortet blir aktivt igen. Uppsägning av RCP kan inte ske under en frysningsperiod.

Uppsägning

Uppsägning gäller hel kalendermånad, eftersom RCP är en löpande månadsbetalning som sker i förskott. Ett avtal som inte sägs upp fortsätter att löpa utan bindningstid.

Uppsägning sker via e-post till rcp@gerdahallen.com

Månad Fast (bindningstid 12 månader) – Uppsägning kan ske efter bindningstiden slut, senast fem bankdagar före den 27:e i innevarande månad.

Månad Flex – Uppsägning kan ej ske samma månad som RCP tecknas. Därefter kan uppsägning ske senast fem bankdagar före den 27:e i innevarande månad.

AUTOGIRO

Gerdahallen erbjuder månadskort Fast och Flex.

Månadskort Fast

Bindningstid: 12 kalendermånader. Efter bindningstiden fortsätter avtalet att gälla tills du säger upp det. När bindningstiden har gått ut kan du säga upp avtalet senast 5 bankdagar innan den 27 i innevarande månad, så att inte ytterligare en månadsavgift dras från ditt konto. Månadskortet betalas månadsvis. Om du är berättigad till rabatt, så måste intyg uppvisas igen senast 30 dagar innan bindningstiden går ut.

För att teckna ett avtal om medgivande för betalning via autogiro måste du vara 18 år.

Uppsägning av autogiro sker via e-post till autogiro@gerdahallen.com

Gerdahallen förbehåller sig rätten att göra prisändringar för träningskort under tiden som avtalet gäller, dock ej under bindningstiden. Information om prisändring lämnas via e-post minst 30 dagar före den träder i kraft. Obetald månadsavgift faktureras och faktureringsavgift/påminnelseavgift tillkommer. Gerdahallen förbehåller sig rätten att spärra träningskortet för inpassering vid obetald månadsavgift. Abonnemanget startas upp igen när hela skulden är betald. Det tillkommer en faktureringsavgift om man inte har ett giltigt medgivande.

Månadskort Flex

Bindningstid: innevarande + nästkommande månad.

Avtalet fortsätter att gälla tills du säger upp det. Du måste säga upp avtalet senast 5 bankdagar före den 27:e i innevarande månad, för att inte ytterligare en månadsavgift ska dras från ditt konto. Månadskortet betalas månadsvis. Om du är berättigad till rabatt, så måste intyg uppvisas igen senast 30 dagar innan bindningstiden går ut.

För att teckna ett avtal om medgivande för betalning via autogiro måste du vara 18 år.

Uppsägning av autogiro sker via e-post till autogiro@gerdahallen.com

Gerdahallen förbehåller sig rätten att göra prisändringar för träningskort under tiden som avtalet gäller, dock ej under bindningstiden. Information om prisändring lämnas via e-post minst 30 dagar före den träder i kraft. Obetald månadsavgift faktureras och faktureringsavgift/påminnelseavgift tillkommer. Gerdahallen förbehåller sig rätten att spärra träningskortet för inpassering vid obetald månadsavgift. Abonnemanget startas upp igen när hela skulden är betald. Det tillkommer en faktureringsavgift om man inte har ett giltigt medgivande.

Vi på Gerdahallen

Här hittar du kontaktuppgifter till Gerdahallens personal

Magnus Andrén

Företagsförsäljning

Madeleine Schoug

Kommunikationsansvarig

Anna Lindh

Gruppträningskoordinator DanceAerobic/Step, Poweryoga, Zumba, HIIT, Kettlebell & Afro

Ann-Charlotte Roos

Gruppträningskoordinator Spinning, Box, BodyPump & BodyCombat

Helene Tånnander

Gruppträningskoordinator Gympa, Functional & TRX

Tomas Westerlund

Koordinator gym

Sandra Eriksson Lundin

Ansvarig Personlig Träning

Läs mer om mig

Jag älskar träning, hälsa och rörelse och har en bakgrund som tävlingssimmare. Jag är trebarnsmamma och vet hur viktigt det är att bygga en stark kropp inifrån och ut för att orka vardagen.

När du anlitar mig får du en engagerade och noggrann tränare som bedriver säker, effektiv och målmedveten träning. Ditt träningsprogram bygger jag på evidensbaserad kunskap men också utifrån min erfarenhet som tränare och tillsammans bygger vi en plan för att nå dina mål.

Träning är medicin och den bästa investeringen du kan göra i dig själv för livslång hälsa. Som lic. medicinsk tränare har jag kunskap om individanpassad livslång träning ur ett helhetsperspektiv.

Jag vill inspirera och motivera dig att nå dina mål oavsett om du är ny i gymmet eller van att träna, gammal som ung.

Utbildning:

 • Examen i Idrottsvetenskap
 • Biomedicin med inriktning fysisk träning
 • Lic. Medicinsk tränare/personlig tränare
 • SISU-utbildare styrketräning för barn och ungdomar
 • Ungdom/Junior-tränare simning
 • Lic. Kostrådgivare

Gunilla Toth

Kundserviceansvarig

Johanna Berg

Ekonomi & Administation

Magnus Lorentz

Anläggningsansvarig, IT-ansvarig & säkerhet

Carina Gerdani

Tennis, Massage- och FARansvarig

Pernilla Olsson

Inköpsansvarig

På språng? Boka via Gerdahallens app

Reservera din plats på något av våra 30,45 eller 60 minuters glädjepass på ett enkelt, snabbt och personligt sätt direkt i mobilen.

Nu tillgänglig på Google Play och i App Store