Om Gerdahallen

I centrala Lund, ett stenkast från Universitet ligger Gerdahallen. Gerdahallen erbjuder en härlig träningsupplevelse med glädje, kvalité och gemenskap i centrum. Med ett brett utbud av gruppträningspass och gym kan du träna kondition, balans och styrka i inspirerande miljö. 

Tillsammans med vår erfarna personal och personliga tränare når du dina träningsmål. Börja din träningsresa här.

I Lund erbjuder vi dessutom sjukgymnastik, massage och tester.

Kontakta oss

Medlemsvillkor

Personuppgifter (GDPR)

Gerdahallen är en 40 år gammal stiftelse

Den 16 december 1983 skapade Lunds universitets styrelse Stiftelsen för motionsverksamhet vid Lunds universitet. Syftet var att uppmuntra studenter och anställda till att röra sig mer. Sedan dess har Gerdahallen vuxit till Lunds största gym och en självklar mötesplats för alla som vill leva friska och aktiva liv.

Stiftelsens styrelse består av sex ledamöter. Lunds universitets styrelse utser tre av dem: en ordförande och två ledamöter. Lunds studentkårer utser tre ledamöter.

Vår vision

Vår vision är att Gerdahallen ska vara det självklara valet i ett hälsosamt liv. Visionen ligger till grund för vår mission och våra värdeord som du kan läsa om här nedanför.

 Vår Mission
Vi ska erbjuda ett brett och varierat utbud av träning. Allt ska hålla en hög kvalitet och vara tillgängligt för alla.

Våra värdeord
Gerdahallen har tre värdeord. De beskriver vår identitet och fångar in vad vi står för. Din upplevelse på Gerdahallen ska kännetecknas av

  • Kvalitet
  • Glädje
  • Gemenskap.

Här på Gerdahallen finns något för alla – kom som du är, vem du än är!

Styrelse

Gerdahallens styrelse utses av Lunds universitets styrelse och LUS (Lunds universitets studentkårer).

Jimmie Kristensson

Ordförande

Klemens Ganslandt

Ledamot

Henrik Krantz

Ledamot

Johanna Wihl

Studentrepresentant

Erik Hickery

Studentrepresentant

Johan Jörlert

Studentrepresentant

Vi på Gerdahallen

Här hittar du kontaktuppgifter till Gerdahallens personal

Lovisa Ernhagen

Ekonomiansvarig

Stefan Karlsson

Verksamhetschef, Leg. Sjukgymnast, Ansvarig Sjukgymnastik

Madeleine Schoug

Kommunikationsansvarig

Magnus Andrén

Företagsförsäljning

Gunilla Toth

Kundserviceansvarig

Magnus Lorentz

Anläggningschef, fastighet, IT & säkerhetsansvarig

Frida Bergquist

Gymansvarig & Personlig tränare

Läs mer om mig

“Alla har tid att träna!”

Jag har varit fysiskt aktiv hela mitt liv. Friidrottare i grunden, hittade till gymmet i tonåren och där blev jag förtrollad av stålet. Har tävlat inom kroppsbyggning och fitness, det var en otroligt lärorik och rolig tid i mitt liv.

Jag brinner för att se människor utvecklas, stärka sitt självförtroende och sin självkänsla. Träning ska vara utmanande, självstärkande och synonymt med glädje! Det är därför jag nu tillträder som gymansvarig och pt på fina Gerdahallen. Jag ser fram emot att lära känna er som gör gymmet till det unika gym det är. Tillsammans tror jag vi kan utveckla verksamheten och skapa en än mer inspirerande träningsmiljö, där motivation, ordning och reda och träningsglädje är ledorden.

Jag uppmanar alltid till fysisk aktivitet, det låter mer avancerat än vad det egentligen är. Fysisk aktivitet är all form av rörelse som ger ökad energiförbrukning, ni vet det klassiska: gå en busshållplats längre än du brukar, ta trappan i stället för hissen… Där måste vi börja. För att få in en aktiv livsstil i siktet. Om vi i stället utför promenader eller planlösa joggingrundor, kanske går på gymmet några gånger i veckan, men tar alltid samma vikter och ser ingen försämring men heller ingen förbättring -då är det motion som fysisk aktivitet vi sysslar med. Jag vill få dig som är glad motionär (superbra om du är, motion är jättenyttigt!) att växla upp till att träna! Träning är målinriktad fysisk aktivitet som syftar till att långsiktigt stärka specifika förmågor och kapaciteter. För att lyckas med vår träning behöver vi ha en långsiktig plan och följa ett specifikt program. Där kommer jag som Personlig tränare in i bilden. Jag hjälper dig hitta lämpliga metoder som driver anpassning till ökad belastning och i och med det och en långsiktig och hållbar (jag tror inte på dieter) kostplan förändrar vi tillsammans ditt liv och ger dig en ökad livskvalitet och en bättre självbild.

Jag vet att alla har tid att träna. Det handlar enkom om prioriteringar. Jag hjälper dig hitta inspirationen och med den hittar vi tiden! Välkommen mejla mig om vi tillsammans ska nå dina mål!

Må gott!

/Frida

Nadia Haffajee-Krysell

Leg. Sjukgymnast, Gruppträningskoordinator Seniorverksamhet, Pilates & Core

Anna Lindh

Gruppträningskoordinator DanceAerobic/Step, Poweryoga, Zumba, HIIT, Kettlebell & Afro

Ann-Charlotte Roos

Gruppträningskoordinator Spinning, Box, BodyPump & BodyCombat

Helene Tånnander

Gruppträningskoordinator Gympa, Functional & TRX

Tomas Westerlund

Fastighetsskötare

Marcus Olsson

Fastighetsskötare

Pernilla Olsson

Inköpsansvarig

Sandra Eriksson Lundin

Ansvarig Personlig Träning (tjänstledig)

Läs mer om mig

FÖR TILLFÄLLET ÄR DET LÅNG VÄNTETID TILL PT-TIMMAR MED SANDRA.

Jag älskar träning, hälsa och rörelse och har en bakgrund som tävlingssimmare. Jag är trebarnsmamma och vet hur viktigt det är att bygga en stark kropp inifrån och ut för att orka vardagen.

När du anlitar mig får du en engagerade och noggrann tränare som bedriver säker, effektiv och målmedveten träning. Ditt träningsprogram bygger jag på evidensbaserad kunskap men också utifrån min erfarenhet som tränare och tillsammans bygger vi en plan för att nå dina mål.

Träning är medicin och den bästa investeringen du kan göra i dig själv för livslång hälsa. Som lic. medicinsk tränare har jag kunskap om individanpassad livslång träning ur ett helhetsperspektiv.

Jag vill inspirera och motivera dig att nå dina mål oavsett om du är ny i gymmet eller van att träna, gammal som ung.

Utbildning:

  • Examen i Idrottsvetenskap
  • Biomedicin med inriktning fysisk träning
  • Lic. Medicinsk tränare/personlig tränare
  • SISU-utbildare styrketräning för barn och ungdomar
  • Ungdom/Junior-tränare simning
  • Lic. Kostrådgivare

Anna Bjärnroos

Personlig tränare

Läs mer om mig

Träning efter dina förutsättningar!

För mig är träning inte bara ett fysiskt mål, det är en livsstil. Jag brinner för att visa att träning kan vara roligt och givande samtidigt som det främjar hälsa och välbefinnande. Min egen kärlek till träning ger mig en genuin glädje i att dela med mig av kunskap och uppmuntran till mina klienter. Att se framsteg och hur människor övervinner hinder är min drivkraft.

Jag är övertygad om att en balanserad och hälsosam livsstil kan förändra liv, och jag är här för att guida dig på den resan. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, gammal eller ung, om du har mål om viktnedgång, ökad styrka eller helt enkelt att må bättre, så ser jag fram emot att vara din PT. Tillsammans kan vi göra det omöjliga möjligt och skapa en framtid fylld av energi, glädje och hälsa!

Med en bakgrund som arbetsterapeut med över 15 års erfarenhet har jag en unik förståelse för kroppens funktion och rörelsemönster. Min erfarenhet av rehabilitering och vägledning genom utmaningar har format mitt tillvägagångssätt som personlig tränare. Jag tror starkt på att varje individ har sin egen unika resa och potential. Min passion ligger i att inte bara inspirera utan även anpassa träningen och målen efter varje persons förutsättningar och önskemål.

Utbildning:

Lic. Personlig tränare
Lic. Kostrådgivare
Träningsinstruktörsutbildning
Leg. Arbetsterapeut

Jörgen Veisland

Personlig tränare

Läs mer om mig

Vilken övning är bäst?

Svaret på den frågan, och nästa alla andra frågor som jag får från personer som ska påbörja sin träningsresa, eller tränat ett tag men inte hittar riktigt är, är det samma.

Det beror på dina individuella förutsättningar och möjligheter. Det är viktigt att förstå att vi tränar för att leva, oftast inte det motsatta.
Jag ser min roll som PT att hjälpa just dig hitta vad som fungerar för just din livsstil och målsättning med allt från träning till ditt vardagsliv. Vad behövs för att du ska att få till den förändring du vill få till, uppnå nå ditt mål?

Min målsättning med din träning är att den ska vara utmanande, rolig samt  lärorik.

Specialitet:
Styrketräning
Funktionell styrka
Kostprogram & livsstilsförändring
Viktnedgång

Utbildningar:
SAFE Education Personlig tränare
Everlifting Powerlifting Workshop (Styrkelyft)
TRX certifierad intruktör
Styrkeinstruktör Gerdahallen

Idrottslig bakgrund:
Många år inom fotboll
10 års erfarenhet av styrketräning

Ulf Malmsten

Personlig tränare, Koordinator gym, Testansvarig

Läs mer om mig

ULF ÄR JUST NU FULLBOKAD OCH TAR INTE EMOT FLER KUNDER.

Jag har en bakgrund som leg. sjukgymnast och har arbetat i 15 år med träning och fysiska tester. Jag har en balanserad syn på träning och kost. Att träna ska vara både utmanande och roligt, men alltid bygga på en tanke om långsiktighet och säkerhet. Själv har jag alltid tränat, mest styrketräning och mountainbiking. Du kan med fördel boka mig för att träna funktionell styrka och kondition i gym!

Specialitet:
• Funktionell styrketräning
• Konditionsupplägg

Utbildning:
• Leg Sjukgymnast,
• Styrkeinstruktör Gerdahallen
• Diverse kurser inom träning och tester

Sebastian Rooth

Personlig tränare

Läs mer om mig

Som personlig tränare fascineras jag av tanken att assistera mina klienter i att nå fysiska och mentala höjder de själva inte tror varit möjligt. Min syn på träning är att den framförallt skall vara rolig och motiverande vilket enligt mig bygger mycket på inspiration och utveckling. Med mig får du professionell guidning från start till mål oavsett om din målsättning är utveckling inom din specifika idrott, förbättra rörligheten eller höja livskvalitén i vardagen.

Det spelar ingen roll vem du är och vilken nivå du ligger på, tillsammans bygger vi en individanpassad målsättningsplan efter dina förutsättningar för en hållbar och förhoppningsvis livslång investering i dig själv både fysiskt och mentalt.

Specialitet
Hållbar livsstilsförändring inom träning och hälsa
Funktionell styrketräning
Kroppskompositionsförändring

Utbildningar

Kandidatexamen i idrottsvetenskap med inriktning ledarskap och pedagogik
Lic. personlig tränare vid The Academy
Externa kurser inom fysiologi, idrottspsykologi och näringsfysiologi

Idrottslig bakgrund

Mångårig praktisk erfarenhet av styrke- och skivstångträning
Fotbollsspelare med spel i div 1 som största merit

Anuska Acosta

Leg. Sjukgymnast

Åsa Rippe

Leg. Sjukgymnast

Moa Ejdrén

Leg. Sjukgymnast

På språng? Boka via Gerdahallens app

Reservera din plats på något av våra 30,45 eller 60 minuters glädjepass på ett enkelt, snabbt och personligt sätt direkt i mobilen.

Vår app är tillgänglig på Google Play och i App Store.