Gravidträning – kurs

Gravidträning är en kurs, som vänder sig till dig som är gravid. Varje kurstillfälle innehåller ett härligt och anpassat träningspass bestående av en allsidig gympabaserad uppvärmning samt styrketräning med olika redskap på en individuell station. ”Cirkelträningens” övningsval kommer att varieras under kursens gång. Varje kurstillfälle avslutas med nedvarvning och rörlighetsträning.

Både övningsval och rörelsehastighet är anpassat efter den växande magen.

Vid varje kurstillfälle kommer du som deltagare att få värdefull information om träning i samband med graviditet mm.

Kursstart: 13/9 2023

Ledare: Sara Ekstrand, Lic. MammaMage-tränare

Tid: Onsdagar kl 14:50-15:50

Antal tillfällen: 5 st

Kostnad: 995 kr (Medlemskap krävs ej)

Sista anmälningsdag: 10/9 2023

Antal deltagare: Max 12 deltagare. Minst 6 deltagare krävs för att kursen ska genomföras.

Anmäl dig idag

MammaMage (Sjukgymnastik)

Är du nyförlöst eller har du problem med dina magmuskler? Eller vet du kanske om att du har en diastas?

Då rekommenderar vi MammaMage – en grupp där du tränar tillsammans med en sjukgymnast och samtidigt får information och  träningsråd som hjälper dig vid träning efter graviditet. Mammaträning i Lund sker gemensamt i grupp och har du en bebis som vill följa med så är detta välkommet.

OBS! För att få delta i Mammaträningen i Lund måste du först träffa en sjukgymnast och bli undersökt.

Mer information? Maila asa.rippe@gerdahallen.com

Boka kurs

GravidYoga – kurs

Yoga är ett utmärkt sätt att förbereda sig fysiskt, mentalt och känslomässigt inför graviditet, förlossning och föräldraskap.

Yogan blir ett verktyg för att hantera hormonsvängningar och ger en medvetenhet så att den gravida kvinnan kan hantera spänningar, oro, rädsla, förändringar och förlossning. Med yogan får du en kunskap om kroppen som ger dig möjlighet att vara närvarande i din gravida kropp och närvaro med barnet skapas.

Du lär dig hitta center i kroppen vilket gör att kroppshållning förbättras och snedbelastningar undviks. Du tränar bäckenbotten som ger kunskap om hur du kan påverka muskulaturen i utdrivningsskedet. Vältränad bäckenbotten hjälper till att ge snabbare återhämtning och läkning efter förlossning. Att medvetet använda sin andning ger en förutsättning att behålla ett lugn och hantera smärta, oro eller rädsla.

Vi använder oss av yogan för att synkronisera andning med rörelser, lär oss avslappningsmetoder och mediterar.

Genom djupavslappning (Yoga Nidra) kan du undvika spänningar som skapar trötthet och som i sin tur ger illamående, försämrade kroppsfunktioner såsom sämre blodflöde och cirkulation.

Några förkunskaper för att delta i gravidyogan krävs inte. Du kan delta oavsett när du är beräknad. Vissa rörelser är modifierade för att passa just den gravida kroppen.

GravidYoga HT-23

Kursstart: 6/11

Tid: Måndagar 13.45-14.45

Antal gånger: 5 ggr

Minimum antal deltagare: 8 personer

Ledare: Sara E

BOKA GRAVIDYOGA HÄR

Stark Mamma (PT small group)

Graviditet och förlossning innebär stora påfrestningar på kroppen. Det är viktigt komma igång och att träna utifrån de förutsättningar man har efteråt. Tillsammans med en personlig tränare får du professionell hjälp att komma igång med träningen, som är anpassad efter dina behov, i en liten grupp.

Vi har olika nivåer på grupperna där du väljer grupp beroende på bl a tid efter förlossningen samt träningstillstånd.

Anmäl dig till kursen för mammaträning i Lund nedan eller via kundservice. OBS! Bokningen inför höstens kurser öppnar inom ett par veckor.

Anmäl dig till kursen

På språng? Boka via Gerdahallens app

Reservera din plats på något av våra 30,45 eller 60 minuters glädjepass på ett enkelt, snabbt och personligt sätt direkt i mobilen.

Vår app är tillgänglig på Google Play och i App Store.