Gravidträning – kurs

Hitta rätt gravidträning för dig

Är du gravid eller nyförlöst? På Gerdahallen i Lund erbjuder vi flera träningsalternativ för dig. Våra kurser Gravidträning och Gravidyoga vänder sig till dig som är gravid, medan våra träningsgrupper MammaMage och Stark Mamma passar dig som har fött barn och vill komma i gång med träningen. På den här sidan kan du läsa mer om vårt utbud för mammor. Välkommen!

 

Gravidträning (kurs)

Vår kurs Gravidträning vänder sig till dig som är gravid. Varje kurstillfälle innehåller ett träningspass och nyttig information om hur du tar hand om din kropp. Vi värmer upp med allsidig gympa och tränar därefter styrka med hjälp av olika redskap på individuella stationer. Övningarna kommer att vara olika från gång till gång, men de är alltid anpassade efter den växande magen. Som avslutning jobbar vi med rörlighet och nedvarvning tillsammans.

Boka och läs mer om kursen

MammaMage (Sjukgymnastik)

Är du nyförlöst eller har du problem med dina magmuskler? Eller vet du kanske om att du har en diastas? Då rekommenderar vi MammaMage – en grupp där du tränar tillsammans med en sjukgymnast och andra mammor som vill bygga upp en stark kropp efter graviditeten. Sjukgymnasten ger dig övningar, information och råd så att du kan ta hand om din kropp på bästa sätt. Bebisar är varmt välkomna att följa med till träningen.

OBS! För att få delta i mammaträningen måste du först träffa en av våra sjukgymnaster och bli undersökt.

Vill du veta mer? Mejla asa.rippe@gerdahallen.com

Boka kurs

GravidYoga – kurs

Yoga är ett utmärkt sätt att förbereda sig fysiskt och mentalt inför graviditet, förlossning och föräldraskap. Därför är vi på Gerdahallen glada över att ännu en gång kunna erbjuda kursen GravidYoga. Du behöver inga förkunskaper för att delta, och det spelar ingen roll hur långt gången du är. Ledaren hjälper dig att anpassa rörelserna till din kropp.

 

YOGA GER DIG NÄRVARO, KRAFT OCH LUGN

 

Yoga hjälper dig att hitta en medveten närvaro i dig själv. Närvaron är ett viktigt verktyg för att hantera hormonsvängningar, spänningar, oro och förändringar under graviditet och förlossning. Under kursen kommer du att få jobba med din hållning, din andning och din bäckenbotten. Hållningen är viktig för att du ska kunna undvika snedbelastningar under graviditeten. Yogans olika andningstekniker hjälper dig att hantera smärta och oro under både graviditet och förlossning. Vid förlossningen är det bra att ha en vältränad bäckenbotten, eftersom du då kan påverka muskulaturen i utdrivningsskedet. Dessutom läker och återhämtar du dig snabbare efteråt.

 

Yoga ger dig flera verktyg för avslappning. Som deltagare i vår GravidYoga får du meditera, prova olika avslappningsmetoder och synkronisera din andning med rörelser. Dessutom får du kunskap om djupavslappning, Yoga Nidra. Med hjälp av den undviker du spänningar som annars kan skapa trötthet, illamående och försämrade kroppsfunktioner såsom nedsatt blodcirkulation.

Stark Mamma (PT small group)

Graviditet och förlossning innebär stora påfrestningar för kroppen. Därför är det viktigt att komma i gång och träna utifrån de förutsättningar man har efteråt. I vår lilla PT-grupp Stark Mamma får du professionell hjälp att anpassa din träning och en chans att lära känna andra träningsglada mammor. Vi har grupper med olika nivå. Du får hjälp att välja en grupp utifrån ditt träningstillstånd och tiden som gått sedan din förlossning.

Du kan anmäla dig till Stark Mamma nedan eller via kundservice.

Anmäl dig till kursen

På språng? Boka via Gerdahallens app

Reservera din plats på något av våra 30,45 eller 60 minuters glädjepass på ett enkelt, snabbt och personligt sätt direkt i mobilen.

Vår app är tillgänglig på Google Play och i App Store.