Under höst- och vinterhalvåret brukar träningen vara enkel. Vardagslivet tuffar på och med de inrutade dagarna blir det också lätt att hålla träningsrutinen. Men sen kommer våren, ljuset och värmen – motivationen riskerar att sjunka och andra saker känns roligare att lägga tid på. Spontana middagar, picknick i parken eller lata eftermiddagar på balkongen. Sommaren och semestern kan vara svår för den som också vill behålla sin träningsrutin och fortsätta träna som vanligt. På Gerdahallen vet vi också hur svårt det kan vara. Därför har vi gjort det enkelt för våra kunder genom att hålla öppet under hela sommaren samt erbjuda ett stort urval av olika typer av gruppträning.  

Med vårt väletablerade gym i Lund kan du hålla träningen igång tillsammans med oss. Nedan följer några tips som du kan ha med dig när vi nu träder in i den period när rutiner lätt kastas om. 

1. Skapa en realistisk plan 

Ta dig tid att skapa ett träningsschema för sommaren. Bestäm vilka dagar och tider som fungerar bäst för dig att träna och försök att vara realistisk och ta hänsyn till andra aktiviteter som kan komma att påverka ditt schema under semestern. Var beredd att vara flexibel när det behövs. Ibland kan oväntade händelser eller ändrade planer uppstå och det kan påverka din ursprungliga träningsplan. Om du inte kan träna vid den utsatta tiden, försök att hitta ett alternativt tidsfönster som fungerar för dig.  
 

2. Utforska nya träningsalternativ 

Om du är bortrest, försök att hitta träningsalternativ som är enkla att genomföra där du är – varför inte ge sig ut på en kort joggingrunda eller ta en simtur? Om du är hemma, signa upp dig på ett gruppass du inte har provat innan. På Gerdahallen erbjuder vi gruppass under hela sommaren, kanske hittar du en ny träningsform som blir din kommande favorit?  
 

3. Var flexibel med träningstiden 

Under semestern när rutinerna oftast är omkullkastade är det bra att kunna vara flexibel med sin träningstid. På sommaren kan det kännas varmt att träna mitt på dagen, därför kanske tidig morgon eller sen kväll passar bättre? Som tur är har våra gym generösa öppettider där du kan träna när du vill på dygnet. 

4. Gör träningen till en social aktivitet 

Utmana familj och vänner att vara med på träningen. Att träna tillsammans kan vara både roligt och motiverande och ni kan gemensamt sporra varandra till att hålla igång träningsrutinerna under sommarmånaderna. Om du är medlem på Gerdahallen får du även ta med en vän 3 gånger per år utan extra kostnad.  

5. Vila och återhämtning 

Glöm inte att du har semester och ta mycket tid till återhämtning och vila. Genom att må bra och ta hand om dig själv blir du också mer motiverad att hålla igång dina rutiner och din träning. 

Lycka till med träningen i sommar!