Är du i behov av sjukgymnastik i Lund?

Våra sjukgymnaster i Lund har mångårig erfarenhet och god kompetens inom bedömning och behandling av besvär från rörelseapparaten.

Här får du bra sjukgymnastik i Lund när du behöver rehabilitering. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv för att få en klar uppfattning av patientens problembild. Patienten erbjuds noggrann undersökning och en individuellt anpassad sjukgymnastik i Lund. Samtliga sjukgymnaster på Gerdahallen i Lund är certifierade inom idrottsmedicin. Vi är även utbildade i McKenziemetoden, Ortopedisk Manuell Terapi, Funktionell Manuell Terapi, Ledmanipulation, Kvinnohälsa, Mulligankonceptet, Akupunktur, Funktionell träning, Dans för hälsa, MediYoga och Pilates. Vidare har vi specifika kunskaper inom träningslära. Vidareutbildning sker kontinuerligt för att upprätthålla en hög kompetens och följa aktuell forskning.

Våra sjukgymnaster i Lund har undervisningsuppdrag vid Lunds Universitet.

Sjukgymnasterna är engagerade i de interna instruktörsutbildningarna på Gerdahallen samt under inspirations- och friskvårdsdagar.

Samarbete
Vi samarbetar med Hälsocentralen Sankt Hans.

Patientavgifter
Vi följer Region Skånes taxa för sjukvårdande behandling. Behandlingskostnaden är för närvarande 200 kr. Är du under 20 år eller över 85 år är vården kostnadsfri. Ingen remiss krävs för behandling.

Oavsett var du är listad är du varmt välkommen till oss för sjukgymnastik i Lund.
Högkostnads- och frikort gäller.

Tidsbokning

För att boka tid för sjukgymnastik i Lund till våra sjukgymnaster ring: 010-7222100

Telefontid för bokning:

  • Mån-tis 08:00-11:00
  • Ons-tors 09:00-11:00

Avbokning

Avbokning ska ske senast 24 timmar före bokat besök på följande mailadress kundservice@gerdahallen.com

Du kan också maila din sjukgymnast direkt för att avboka eller ändra din tid.

EJ AVBOKAD TID FAKTURERAS
Uteblivet besök debiteras i enlighet med Region Skånes regler för uteblivna besök.

Patientgrupper

MammaMage

Är du nyförlöst eller har du problem med dina magmuskler? Vet du kanske om att du har en diastas? Du får information och träningsråd. För att få delta måste du träffa sjukgymnast och bli undersökt. Vi tränar i grupp och bebisen får gärna följa med.

 

Mer information? Maila asa.rippe@gerdahallen.com

GravidTräning – Amnionkliniken

I samarbete med Aminokliniken erbjuder vi GravidTräning tillsammans med Sjukgymnast Åsa Rippe samt barnmorskor på Amnionkliniken.

Balansträning

Träningen utförs i grupp och är inriktad på balans och koordination. Uppvärmning och nedvarvning sker till musik under ledning av en sjukgymnast. Målet med träningen är att förbättra balansen och förebygga fall och minska rörelserädslan.

Inför träningsstart krävs ett individuellt sjukgymnastbesök för tester.

Mer information? Maila moa.ejdren@gerdahallen.com

Ryggträning

Träningen utförs i grupp och är inriktad på träning av bål och rygg. Uppvärmning och nedvarvning sker under ledning av en sjukgymnast. Målet med träningen är att förbättra er funktion i ryggen och minska eventuell smärta.

 

Mer information? Maila stefan.karlsson@gerdahallen.com

MediYoga(®)

MediYoga(®) är en svenskutvecklad medicinsk och terapeutisk yogaform som används i svensk hälso- och sjukvård. MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka.

 

Mer information? Maila nadia.haffajee-krysell@gerdahallen.com

Artrosskola

Har du artros i höft eller knä?

Gerdahallens sjukgymnaster erbjuder regelbundet artrosskola. Innehållet i en artrosskola följer Socialstyrelsens nationella riktlinjer vid grundbehandling av artros.

Vid teoritillfällena får du information om vad artros är, riskfaktorer, tillgänglig behandling och råd om egenvård. Därefter går vi igenom lämplig träning vid artros och deltagarna har sedan möjlighet att fortsätta i artrosträningsgrupp.

För mer information maila:

anuska.acosta@gerdahallen.com

 

Artrosträning i grupp

För att delta i denna grupp ska du ha gått i Artrosskola. Under en 10-veckorsperiod får du stöd i att komma igång med din artrosträning.

Mer information? Maila anuska.acosta@gerdahallen.com

 

Rehabiliteringsträning

Vi styrketränar tillsammans i grupp i med inriktning på belastande träning för patienter.

Studier har visat att träning och styrketräning har positiva effekter på den fysiska och psykiska hälsan och levnadskvalité.

Hela passet sker under ledning av legitimerad sjukgymnast. Målet med träningen är att förbättra den allmänna fysiska funktionen såsom styrka, balans, funktion och välbefinnande.

Inför träningsstart krävs ett individuellt sjukgymnastbesök för tester.

Mer information? Maila  asa.rippe@gerdahallen.com

Dans för hälsa

ONT I MAGEN? OFTA TRÖTT?

HUVUDVÄRK? STRESSAD?

Kom och testa kravlös dans där vi har fokus på rörelseglädje istället för prestation.
En forskningsbaserad insats för att stärka psykisk hälsa.

För ungdomar mellan 13-18 år. Intag till gruppen sker främst via elevhälsan men man kan höra av sig för ytterligare information om man har frågor kring detta.

Vill du veta mer om dansen? Maila: moa.ejdren@gerdahallen.com

FYSS/FAR

Fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling lanserades 2001. Till FYSS har begreppet Fysisk aktivitet på recept (FAR) kopplats vilket innebär att legitimerad vårdpersonal ordinerar fysisk aktivitet. Ditt recept aktiveras efter ett motivationssamtal med FYSS-samordnare på Gerdahallen.

Kostnad
FYSS kortet kostar 790 kr och gäller 3 månader från och med första besöket. Kortet inkluderar motivationssamtal och uppföljning.

Bokning
Bokning av Fyss/FAR tid görs via kundservice@gerdahallen.com

Avbokning sker senast 24 timmar innan bokat besök.

Våra sjukgymnaster i Lund

Anuska Acosta

Leg. Sjukgymnast

Moa Ejdrén

Leg. Sjukgymnast

Nadia Haffajee-Krysell

Leg. Sjukgymnast, Gruppträningskoordinator Seniorverksamhet, Pilates & Core

Stefan Karlsson

Verksamhetschef, Leg. Sjukgymnast, Ansvarig Sjukgymnastik

Åsa Rippe

Leg. Sjukgymnast

På språng? Boka via Gerdahallens app

Reservera din plats på något av våra 30,45 eller 60 minuters glädjepass på ett enkelt, snabbt och personligt sätt direkt i mobilen.

Vår app är tillgänglig på Google Play och i App Store.