Sjukgymnastik i Lund

Välkommen till våra sjukgymnaster på Gerdahallen i Lund

VÅRA SJUKGYMNASTER HAR MÅNGÅRIG ERFARENHET OCH GOD KOMPETENS INOM BEDÖMNING OCH BEHANDLING AV BESVÄR FRÅN RÖRELSEAPPARATEN.

På den här sidan hittar du information om hur våra sjukgymnaster arbetar, vad de erbjuder och hur du gör för att komma i kontakt med dem.

DET HANDLAR OM DIG

Gerdahallens sjukgymnaster arbetar utifrån ett helhetsperspektiv för att din rehabilitering ska bli så effektiv och målinriktad som möjligt. När du kommer hit går de noggrant igenom din historik innan de fortsätter med en grundlig undersökning. Det leder er fram till ett individuellt anpassat träningsprogram och andra rekommendationer som ger dig en glad och smärtfri kropp.

SJUKGYMNASTERNA HAR BRED KOMPETENS

Samtliga sjukgymnaster på Gerdahallen i Lund är certifierade inom idrottsmedicin. De är även utbildade i:

· McKenziemetoden

· Ortopedisk Manuell Terapi

· Funktionell Manuell Terapi

· Mulligankonceptet

· Dans för hälsa

· MediYoga

· funktionell träning

· ledmanipulation

· kvinnohälsa

· pilates

· akupunktur

· specifik träningslära.

Våra sjukgymnaster vidareutbildar sig kontinuerligt för att upprätthålla en hög kompetens. Givetvis följer de med i den senaste forskningen. Kanske träffar du dem på Lunds universitet någon gång – Gerdahallen har nämligen undervisningsuppdrag där. Dessutom är sjukgymnasterna engagerade i våra interna instruktörsutbildningar, inspirationsdagar och friskvårdsdagar.

SAMARBETE

Gerdahallens sjukgymnaster samarbetar med Hälsocentralen Sankt Hans.

PATIENTAVGIFTER

Vi följer Region Skånes taxa för sjukvårdande behandling. Behandlingskostnaden är för närvarande 200 kr. Är du under 20 år eller över 85 år är vården kostnadsfri. Högkostnads- och frikort gäller.

ALLA ÄR VÄLKOMNA HIT

Du behöver ingen remiss för att träffa våra sjukgymnaster. Det spelar inte heller någon roll var du är listad. Du är alltid varmt välkommen till oss!

Tidsbokning

För att boka tid till våra sjukgymnaster i Lund, ring: 010-7222100

Telefontid för bokning:

· Mån-tis 08:00-11:00

· Ons-tors 09:00-11:00

AVBOKA PÅ RÄTT SÄTT

Ändrade planer? Kom ihåg att avboka senast 24 timmar före bokat besök. Du kan avboka genom att mejla kundservice@gerdahallen.com. Du kan också kontakta din sjukgymnast direkt för att avboka eller ändra din tid.

EJ AVBOKAD TID FAKTURERAS

Vi debiterar uteblivna besök i enlighet med Region Skånes regler för uteblivna besök.

Patientgrupper

Kurser

Mulligan 2024

Mulligan C, påbyggnadskurs, 20-21 mars
Mulligan A, 22-23 mars
Mulligan B, 24-25 mars

Kurslärare: Johan Alvemalm
Pris per kurs: 6750 kr ex moms

MammaMage

Är du nyförlöst eller har du problem med dina magmuskler? Vet du kanske om att du har en diastas? Du får information och träningsråd. För att få delta måste du träffa sjukgymnast och bli undersökt. Vi tränar i grupp och bebisen får gärna följa med.

 

Mer information? Maila asa.rippe@gerdahallen.com

GravidTräning – Amnionkliniken

I samarbete med Aminokliniken erbjuder vi GravidTräning tillsammans med Sjukgymnast Åsa Rippe samt barnmorskor på Amnionkliniken.

Balansträning

Träningen utförs i grupp och är inriktad på balans och koordination. Uppvärmning och nedvarvning sker till musik under ledning av en sjukgymnast. Målet med träningen är att förbättra balansen och förebygga fall och minska rörelserädslan.

Inför träningsstart krävs ett individuellt sjukgymnastbesök för tester.

Mer information? Maila moa.ejdren@gerdahallen.com

Ryggträning

Träningen utförs i grupp och är inriktad på träning av bål och rygg. Uppvärmning och nedvarvning sker under ledning av en sjukgymnast. Målet med träningen är att förbättra er funktion i ryggen och minska eventuell smärta.

 

Mer information? Maila stefan.karlsson@gerdahallen.com

MediYoga(®)

MediYoga(®) är en svenskutvecklad medicinsk och terapeutisk yogaform som används i svensk hälso- och sjukvård. MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka.

 

Mer information? Maila nadia.haffajee-krysell@gerdahallen.com

Artrosskola

Har du artros i höft eller knä?

Gerdahallens sjukgymnaster erbjuder regelbundet artrosskola. Innehållet i en artrosskola följer Socialstyrelsens nationella riktlinjer vid grundbehandling av artros.

Vid teoritillfällena får du information om vad artros är, riskfaktorer, tillgänglig behandling och råd om egenvård. Därefter går vi igenom lämplig träning vid artros och deltagarna har sedan möjlighet att fortsätta i artrosträningsgrupp.

För mer information maila:

anuska.acosta@gerdahallen.com

 

Artrosträning i grupp

För att delta i denna grupp ska du ha gått i Artrosskola. Under en 10-veckorsperiod får du stöd i att komma igång med din artrosträning.

Mer information? Maila anuska.acosta@gerdahallen.com

 

Rehabiliteringsträning

Vi styrketränar tillsammans i grupp i med inriktning på belastande träning för patienter.

Studier har visat att träning och styrketräning har positiva effekter på den fysiska och psykiska hälsan och levnadskvalité.

Hela passet sker under ledning av legitimerad sjukgymnast. Målet med träningen är att förbättra den allmänna fysiska funktionen såsom styrka, balans, funktion och välbefinnande.

Inför träningsstart krävs ett individuellt sjukgymnastbesök för tester.

Mer information? Maila  asa.rippe@gerdahallen.com

Dans för hälsa

ONT I MAGEN? OFTA TRÖTT?

HUVUDVÄRK? STRESSAD?

Kom och testa kravlös dans där vi har fokus på rörelseglädje istället för prestation.
En forskningsbaserad insats för att stärka psykisk hälsa.

För ungdomar mellan 13-18 år. Intag till gruppen sker främst via elevhälsan men man kan höra av sig för ytterligare information om man har frågor kring detta.

Vill du veta mer om dansen? Maila: moa.ejdren@gerdahallen.com

FYSS/FAR

Fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling lanserades 2001. Till FYSS har begreppet Fysisk aktivitet på recept (FAR) kopplats vilket innebär att legitimerad vårdpersonal ordinerar fysisk aktivitet. Ditt recept aktiveras efter ett motivationssamtal med FYSS-samordnare på Gerdahallen.

Kostnad
FYSS kortet kostar 790 kr och gäller 3 månader från och med första besöket. Kortet inkluderar motivationssamtal och uppföljning.

Bokning
Bokning av Fyss/FAR tid görs via kundservice@gerdahallen.com

Avbokning sker senast 24 timmar innan bokat besök.

Våra sjukgymnaster i Lund

Anuska Acosta

Leg. Sjukgymnast

Moa Ejdrén

Leg. Sjukgymnast

Nadia Haffajee-Krysell

Leg. Sjukgymnast, Gruppträningskoordinator Seniorverksamhet, Pilates & Core

Stefan Karlsson

Verksamhetschef, Leg. Sjukgymnast, Ansvarig Sjukgymnastik

Åsa Rippe

Leg. Sjukgymnast

På språng? Boka via Gerdahallens app

Reservera din plats på något av våra 30,45 eller 60 minuters glädjepass på ett enkelt, snabbt och personligt sätt direkt i mobilen.

Vår app är tillgänglig på Google Play och i App Store.