Ditt gym i Lund
– träna när du vill!

En veckas fri träning för dig som är student vid LU

Styrketräning gör dig inte bara starkare – det gör dig även piggare, gladare och friskare! Hos Gerdahallen finns ett nyrenoverat och välutrustat gym i Lund på 1450 kvm. Här kan du träna både styrka och kondition.

Med hjälp av våra vikter, maskiner och redskap ökar du träningseffekten och din muskelstyrka samtidigt som du stärker både hjärta och hjärna. Allt på plats i vårt gym i Lund. Vi har även pass i gymmet för dig som tycker om gruppträning.

Vi erbjuder flera inspirerande träningsformer – allt för att du ska hitta din favorit och träna på dina villkor. Det gör du allra bäst hos oss, på vårt gym i Lund. Vi ser fram emot att få träna med dig!

 • Öppet dygnet runt
 • Förstklassig utrustning
 • Personliga tränare
 • Inspirerande miljö
 • Träningsglädje
Path 7 Köp kort

Vårt utbud

Gruppträning

Här finns massvis av inspirerande träningsformer för dig som tycker det är roligare att träna tillsammans och i grupp. Med en peppande instruktör och glad musik blir det roligare att nå dina mål.

Personlig träning

Personlig träning är för dig som vill få ut så mycket som möjligt av din träning. Träningsupplägget är skräddarsytt för dig och tar hänsyn till din bakgrund, eventuella begränsningar, målsättning och dina praktiska träningsmöjligheter.

Massage

Vi på Gerdahallen erbjuder klassiskt avslappnande massage och mer specifik massage vid muskulära spänningar. Våra massagemetoder är framtagna och utarbetade i samråd med läkare, fysiologer och sjukgymnaster. Vi ger dig råd om träning och stretch samtidigt som vi också hjälper till med problem med överbelastning på muskler och leder, smärtor i ryggen, axlar eller armar och akuta muskelproblem.

Tennis

I Gerdahallens tennishall är alla välkomna. Tennis är en sport som alla kan spela och ha roligt med. Här erbjuder vi tennis oavsett om du är nybörjare eller erfaren spelare. Vi håller i tennislektioner för alla ambitioner och åldrar. På Gerdahallen finns det något för alla. Välkommen att spela ihop med oss!

Sjukgymnastik

Gerdahallens sjukgymnaster har lång erfarenhet och stor kompetens inom området och finns till hands för att hjälpa dig på rätt väg. Vanliga besvär att prata med en sjukgymnast kan vara akut smärta i rygg, nacke eller axel, såsom smärta som uppstått i samband med träning eller långvarig smärta i muskler och leder. Efter en diskussion tillsammans med dig gör våra sjukgymnaster en bedömning av dina besvär. Du får svar på vad det kan bero på och hur du ska gå tillväga för att behandla dem.

Senior
verksamhet

Med jämna mellanrum anordnas seniorveckor på Gerdahallen. Vår seniorvecka kan äga rum både inomhus och utomhus. Vi erbjuder ett schemat med olika träningsformer och en hel del extra pass med olika inriktningar. Veckan avslutas med ett danspass som ger en härlig gemenskap och träningsglädje. Bokning av seniorvecka sker i vår app, hemsida eller kundservice.

Barn och ungdomsträning

Vi har massvis med barn och ungdomar som tränar varje vecka hos oss på Gerdahallen. Här är gemenskapen och träningsglädjen på topp. Häng med vettja! Vi erbjuder flera olika träningsupplägg för barn och ungdomar i olika åldrar.

Utbildning

För att bli en del av Gerdahallens träningsglädje och kunna motivera och inspirera andra till att träna med oss är första steget att gå en utbildning. Vi har lång erfarenhet av instruktörskurser och erbjuder alltid utbildningar till våra ledare.

Gravid/mammaträning

Vi erbjuder skonsam träning för dig som väntar barn och för dig som precis har fött. Med Gerdahallen kan du komma igång med träningen på ett uppbyggande sätt. Både din kropp och sinne mår bra av att du rör på dig. Våra övningar är anpassat för att träna upp stabilitet och styrka från grunden. För dig med barn ligger ditt barn bredvid dig på en filt medans du tränar.

Kickstarta din träningsresa!

Investera i dig själv – köp träningskort
eller PT-timmar

På Gerdahallen vill vi ge dig alla förutsättningar att lyckas i din träning så att du kan må bra och bli ännu starkare. Så gör oss sällskap och häng med på ditt livs träningsresa. Vi hjälper dig oavsett träningsbakgrund och förmedlar träningskvalité, glädje och gemenskap på ett enkelt och inspirerande sätt. Vårt gym i Lund är nyrenoverat & öppet dygnet runt.

Vi hälsar dig varmt välkommen till härlig träning på Gerdahallen. Vi finns på Helgonavägen 8 i Lund!

Path 7 Köp kort

Vanliga frågor

Det året du fyller 12 år får du träna utan vuxens sällskap på våra pass. I sällskap med utsedd vuxen person får du även träna i gymmet.

I gymmet får du träna utan vuxens sällskap från och med det år du fyller 15.

Gerdahallen arbetar aktivt för att vara en träningsanläggning fri från doping. Doping är inte förenligt med idrottens och samhällets grundläggande principer och är därmed inte välkommen hos oss. Vidare står vi för en ren och hälsosam träning utan dopingpreparat, alkohol och narkotika.

Vår definition av dopingmedel är densamma som idrottens antidopingreglemente samt Lagen om förbud mot dopingmedel. Vi samarbetar med polisen i vårt antidopingarbete.

Du kan antingen boka plats till våra platsbegränsade pass på hemsidan, via appen Gerdahallen eller ta en drop-in plats. Vid workshops & specialpass gäller speciella regler.
Du kan boka dig sex dygn innan passets start och kan som mest ha 5 aktiva bokningar. Hur många platser det finns på passet ser du på schemasidan.

RESERVPLATSER:

• Som reserv kan du få plats på fullbokat pass om någon avbokar sin plats fram till 2 timmar före passets start.
• 5 minuter innan passet startar släpps eventuella platser som bokats där den/de som bokat ej registrerat sig/hämtat sin biljett.
• Om du missar att avboka din plats, så spärras ditt träningskort för bokning efter den andra gången. Att låsa upp spärren kostar 95 kr.
• Om du bokat in dig på ett pass och kommer senare än 5 minuter innan passet så släpps din biljett som drop-in. Du måste då ta en drop-in biljett för att gå på passet.

MÅSTE JAG BOKA MIG PÅ PASS?

Nej, du har möjlighet att checka in i någon av våra biljettstationer tidigast två timmar innan passets start fram tills dess att passet börjar. Vill du vara garanterad en plats på passet, måste du dock boka.

HUR BOKAR JAG MIG PÅ HEMSIDAN?

 1. Gå till schemasidan uppe i menyn.
 2. Klicka på BOKA under Gruppträningsschema.
 3. Välj önskat pass och klicka på Boka längst ut till höger.
 4. Du loggar nu in med dina personliga inloggningsuppgifter (mer information om detta under inloggning).
 5. Bokningen är nu genomförd och en bekräftelse på bokningen skrivs ovanför schemat.

KAN JAG GÄSTBOKA?

Om du inte har ett kort på Gerdahallen kan du ändå boka dig som gäst på ett pass. Förhandsregistering kan göras via hemsidan och kundservice kan boka in dig på önskat pass. Vi behöver då ditt namn och personnummer och i övrigt gäller samma regler som för övrig passbokning.

Vi vill att du alltid har med dig ditt träningskort när du skall träna. Om du vid enstaka tillfälle skulle glömma ditt kort, kan du träna under bemannade öppettider utan att behöva betala.

Om du glömmer ditt kort mer än fyra gånger per år kostar det 50 kr att komma in från den femte gången.

 • Ha alltid rena träningskläder och skor när du tränar hos oss. Det är inte tillåtet att träna utan tröja/topp på överkroppen.
 • Lägg tillbaka lösa redskap/vikter på sina platser.
 • Fria vikter som hantlar och viktskivor ska bara användas på avsedd yta.
 • Låt andra använda redskapet/maskinen när du vilar mellan seten.
 • Lämna större väskor/ytterkläder utanför gymmet.
 • Always wear clean indoor training shoes and clean clothes in the gym. Do not take off your t-shirt/top while working out.
 • Please return equipment after use.
 • Free weights such as dumbbells and barbell weights to be used on designated areas only.
 • Allow others access to machines while resting or in between sets.
 • Leave any bags and outerwear in designated areas outside of the gym area.
 • Lägg ditt träningskort mot kortläsaren utanför huvudentrén för att komma in.
 • För att komma ut, lägg ditt träningskort mot kortläsaren mellan dörrarna i huvudentrén.
 • Checka in som vanligt för gymmet i en av incheckningsstationerna.
 • Du får inte vistas i våra gruppträningssalar när dagens sista pass är avslutade.
 • Lokalerna är larmade och övervakade.
 • Väktare och personal utför kontroller av träningskort. Överträdelse beivras.
 • Ditt kort är personligt. Du får inte släppa in eller ut någon annan. Överträdelse leder till avstängning.
 • Nödutgångarna är larmade och får endast öppnas i nödfall.
 • Vid nödfall kan du använda nödtelefonen som finns i receptionen vid toaletten. Överträdelse beivras och du blir debiterad med 500 kr.
 • Första-hjälpenmaterial, bår och hjärtstartare finns på Torget.

På språng? Boka via Gerdahallens app

Reservera din plats på något av våra 30,45 eller 60 minuters glädjepass på ett enkelt, snabbt och personligt sätt direkt i mobilen.

Nu tillgänglig på Google Play och i App Store