På vintern kan det vara svårare att träna utomhus, mycket på grund av mörkret men också om det blir kallt och halt. Då ökar risken för skador och sträckningar. Dock är vintertid kanske den allra viktigaste perioden att hålla sig aktiv för att hålla igång kroppen både mentalt och fysiskt. Då kan styrketräning vara ett bra sätt att röra på sig. Inte bara för att bygga muskler utan även för att bibehålla rörlighet och smidighet. I denna artikel utforskar vi hur styrketräning kan vara ett bra alternativ när isfläckar och mörkret kan utgöra risker. Utforska vårt gym och testa styrketräning i Lund

Styrketräning – för rörlighet och smidighet

Styrketräning är mer än bara att lyfta vikter, det handlar om att bygga en stark kropp som kan hantera olika typer av rörelser och belastningar. För att bygga en funktionell styrka, fokusera på övningar som squats, lunges, deadlifts och kettlebell swings. Dessa övningar stärker inte bara dina muskler utan förbättrar också din balans och koordination. Att integrera flexibilitetsträning i ditt styrkeprogram är också viktigt för att motverka att du blir stel. Se därför till att stretcha och sträcka ut dina muskler på ett sätt som balanserar upp träningen.  

Träna på Gerdahallen

På Gerdahallen kan du utforska styrketräningens värld på riktigt. Vårt gym i Lund erbjuder bland annat luftiga styrketräningslokaler på över 1500 kvadratmeter och är utrustat med allt från podier för skivstänger till ett brett utbud av konditionsmaskiner, fria träningsytor och moderna styrkemaskiner. Är du ny på gymmet? Oroa dig inte. Gerdahallens gymvärdar finns där, redo att hjälpa till. Deras kunskap och stöd kan ge dig en trygg och inspirerande start på din träningsresa. Fråga någon i en gymvärd-tröja för personlig hjälp och vägledning bland maskiner och redskap. 

Oavsett om du siktar på att bygga muskler, förbättra din rörlighet, eller helt enkelt vill må bättre mentalt, erbjuder Gerdahallen allt du behöver för att lyfta din träning till nya nivåer. Genom att träna inomhus på vintern slipper du kylan och mörkret. Välkommen in i värmen hos oss på Gerdahallen, njut av varje steg på din hälsosamma resa.