Kom och gör oss sällskap på vår gravidyoga i Lund

Träning som förbereder dig!

Att utöva gravidyoga i Lund är ett utmärkt sätt att förbereda sig fysiskt, mentalt och känslomässigt inför graviditet, förlossning och föräldraskap.

Yogan blir ett verktyg för att hantera hormonsvängningar och ger en medvetenhet så att den gravida kvinnan kan hantera spänningar, oro, rädsla, förändringar och förlossning. Med yogan får du en kunskap om kroppen som ger dig möjlighet att vara närvarande i din gravida kropp och närvaro med barnet skapas.

Så fungerar det!

Du lär dig hitta center i kroppen vilket gör att kroppshållning förbättras och snedbelastningar undviks. Du tränar bäckenbotten som ger kunskap om hur du kan påverka muskulaturen i utdrivningsskedet. Vältränad bäckenbotten håller bäcken på plats och hjälper till att ge snabbare återhämtning och läkning efter förlossning. Att medvetet använda sin andning ger en förutsättning att behålla ett lugn och hantera smärta, oro eller rädsla.

Vi använder oss av yogan för att synkonisera andning med rörelser, lär oss avslappningsmetoder och mediterar.

Genom djupavslappning (Yoga Nidra) kan du undvika spänningar som skapar trötthet och som i sin tur ger illamående, försämrade kroppsfunktioner såsom sämre blodflöde och cirkulation.

Några förkunskaper för att delta i gravidyogan i Lund krävs inte. Vissa rörelser är modifierade för att passa just den gravida kroppen.

Boka gravidyoga

På språng? Boka via Gerdahallens app

Reservera din plats på något av våra 30,45 eller 60 minuters glädjepass på ett enkelt, snabbt och personligt sätt direkt i mobilen.

Vår app är tillgänglig på Google Play och i App Store.